Vrijwilligerswerk

 

images/vandaag.jpg

Onze stichting staat of valt met de inzet van de vele mensen die we hier elk jaar weer mogen begroeten. We bieden een leuke en zinvolle dagbestedingsplek, vol afwisseling; in de buitenlucht, in een mooie omgeving en  met een gezellige sfeer. Veel mensen komen hier met een WMO-budget, maar er komen ook mensen via een reïntegratietraject, via de vrijwilligerscentrale Stiel.

Ook zijn er vrijwilligers,belangstellenden die op eigen initiatief komen, waaronder mensen die naast hun pensioen actief zijn.

De stichting heeft een rijk gevarieerd werkaanbod. Met het verdelen van het werk houden we zoveel mogelijk rekening met wat je leuk vind of goed kan.

En er is genoeg ruimte om elkaar te ontmoeten.

Er wordt maandelijks gezamelijk geluncht, wekelijks is er een rondwandeling, in het Filmhuis wordt maandelijks een docu of film gedraaid en in de winter is er een aantrekkelijk cursuspakket beschikbaar voor alle medewerkers.

Al met al dus een rijk aanbod!

 

Het werkaanbod bestaat uit:

- Ecologische tuinbouw;het onderhouden van een snijbloemenperceel, een geurentuin, een kruidentuin, een vlindertuin en een kleinfruithoek, maar er zijn ook fruitbomen, oude rassen. Van april tot eind oktober kan je helpen met het maken van boeketten. In de wintermaanden maken we prachtige handgemaakte winterkransen van gedroogde bloemen uit eigen tuin. Bij de teelt van de snijbloemen worden geen kunstmest of synthetische bestrijdings-middelen gebruikt. Het onderhoud van de tuin gebeurt voornamelijk handmatig.

- Erf en boerderij onderhoud; er zijn volop (verbeter) klussen te doen. We zoeken momenteel iemand die kan helpen een regenwatertank aan te leggen om de wc's met water van het dak door te kunnen spoelen.

- Houtwerkplaats; varierend van het maken van een tuinbank tot een vogelhuisje of snijplank.

- Schildersatelier; schilderen, werken met papier-maché, al naar gelang je kunt

- Daarnaast kunnen wij plek bieden aan mensen die hun specifieke kennis graag willen gebruiken.

 

De ochtendindeling ziet er als volgt uit:

- 08:30                Ontvangst, werkbespreking / verdeling, koffie en thee

- 08:45                Werken

- 10:30 - 11:00     Koffiepauze

- 11:00 - 13:00     Werken


De sfeer
:

Op de Wiershoeck werk er een groep ´vaste´ vrijwilligers van ongeveer 10 mensen, zij zorgen voor gezelligheid en voor begeleiding tijdens het werk. `Nieuwe` mensen worden snel en makkelijk opgenomen in de groep. Omdat we proberen om iedereen het werk te laten doen dat hij of zij leuk vindt, of juist goed kan, is er een goede en enthousiaste sfeer. Dagelijks werken er tussen de 10 en 20 mensen.


Meer informatie?

Neem contact op met:

De Wiershoeck

050-5497060 of

06 45 266 836

of mail naar Wiershoeck algemeen, klik hier

Download hier het medewerkersbeleid

 

verder