Stichting Stadsboerderij De Wiershoeck

images/IMG_9628.JPGimages/IMG_6514.JPGWiershoeck

Voor en na, in het jaar 1981 hebben vrijwilligers alle stenen gebikt en zie het resultaat.
 

Stichting Stadsboerderij De Wiershoeck, in 1981 opgericht, voert een dagbestedingsproject en heeft daarin als doelstelling mensen van allerlei achtergronden en leeftijden een zinvolle tijdsbesteding te kunnen bieden met een gevarieerd werkaanbod in onze tuin en de werkplaatsen.

Onze missie en visie is een beschutte, fijne werkplek te scheppen voor eenieder die, om wat voor reden dan ook.een bijdrage aan wil leveren. Het werk vindt plaats in een mooie, natuurlijke omgeving waar je als mens in alle rust in contact kunt komen met de natuur en andere mensen kunt ontmoeten. Een dergelijke plek te creeëren op de Wiershoeck is ons streven.

Werkwijze en sfeer;  we hechten er belang aan dat iedere medewerker zich in eigen tempo bezig kan houden met werkzaamheden waar zijn/haar belangstelling ligt.

Een groot deel van de tuin bestaat uit snijbloemen, verder worden er groentes gekweekt, is er allerlei groot fruit en kleinfruit, een mooie kruidentuin en enkele siertuinen. De tuinen worden zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen verzorgt.

In de boeketwerkplaats worden van de gekweekte snijbloemen dagelijks verse boeketten gemaakt van de maand april tot oktober, ze worden vanuit de boerderij, maar ook via andere afnemers, verkocht. In de herfst worden bloemen, zaden en bladeren die speciaal voor het drogen geselecteerd zijn tot bijzondere winter- en kerstkransen verwerkt.

De Wiershoeck ligt in het hart van de wijk Beijum aan de N.O.zijde van de stad Groningen. Wekelijks werken er ongeveer 35 medewerkers bij ons. Sommigen kort, anderen voor lange tijd.

In de boerderij is verder een open atelier waar je met creatieve activiteiten bezig kunt zijn, maar ook aan yoga kunt doen. Ook is er een keuken waar wekelijks soep gemaakt wordt, maar ook limonades en jams van het geoogte fruit.

In onze houtwerkplaats worden kleine meubelen,kleine gebruiksvoorwerpen gemaakt en er wordt allerlei onderhoudswerk verricht. 

In het winterseizoen zijn er cursussen te volgen op de Wiershoeck, zoals schilderen, koken, kerstkrans maken en houtbewerking. De deelnemer kan daar vrijwel kostenloos gebruik van maken.

In de wintermaanden wordt er in het Filmhuis met regelmaat een interessante docu of leuke film gedraaid voor de liefhebber.

verder