Stichting Stadsboerderij De Wiershoeck

images/IMG_9628.JPGimages/IMG_6514.JPGWiershoeck

Voor en na, in het jaar 1981 hebben vrijwilligers alle stenen gebikt en zie het resultaat.
 

Stichting Stadsboerderij De Wiershoeck, in 1981 opgericht, voert een dagbestedingsproject en heeft daarin als doelstelling mensen van allerlei achtergronden en leeftijden een zinvolle tijdsbesteding te kunnen bieden met een gevarieerd werkaanbod in onze tuin en de werkplaatsen.

Onze missie en visie is een beschutte, fijne werkplek te scheppen voor eenieder die, om wat voor reden dan ook.een bijdrage aan wil leveren. Het werk vindt plaats in een mooie, natuurlijke omgeving waar je als mens in alle rust in contact kunt komen met de natuur en andere mensen kunt ontmoeten. Een dergelijke plek te creeëren op de Wiershoeck is ons streven.

Werkwijze en sfeer;  we streven ernaar dat iedere medewerker zich in eigen tempo bezig kan houden met werkzaamheden waar zijn/haar belangstelling ligt.

Een groot deel van de tuin bestaat uit snijbloemen, verder worden er groentes gekweekt, er staan talrijkje fruitbomen en kleinfruit, een mooie kruidentuin en er zijn enkele siertuinen. De tuinen worden zonder kunstmest en synthetische bestrijdingsmiddelen verzorgt.

In de boeketwerkplaats worden de snijbloemen dagelijks tot verse boeketten samengesteld vanaf april tot november, ze worden vanuit de hal van de boerderij, maar ook via andere afnemers, verkocht. In de herfst worden bloemen, zaden en bladeren die speciaal voor het drogen geselecteerd zijn tot bijzondere winter- en kerstkransen verwerkt.

De Wiershoeck ligt in het hart van de wijk Beijum aan de N.O.zijde van de stad Groningen. Wekelijks werken er ongeveer 30 medewerkers bij ons. Sommigen kort, anderen voor lange tijd.

In de boerderij is een atelier waar creatief gewerkt kan worden. In de keuken wordt wekelijks soep gemaakt, maar er wordt in de zomermaanden ook fruit ingemaakt.

In onze houtwerkplaats worden kleine meubelen,kleine gebruiksvoorwerpen gemaakt en er wordt allerlei onderhoudswerk aan de boerderij en in de tuin verricht. 

In het winterseizoen zijn er wisselende cursussen te volgen, zoals schilderen, kennis van het bodemleven,koken, kerstkrans maken en houtbewerking. De deelnemer kan daar vrijwel kostenloos gebruik van maken.

In de wintermaanden wordt er in het Filmhuis met regelmaat een interessante docu of leuke film gedraaid voor de liefhebber.

verder