Dec 1 12

Afgelopen dinsdag was het geen weer om nog eens een fietstochtje naar de tuinen van De Wiershoeck en de Schoolwerktuin te maken. Donderdagmiddag was het echter heel aardig winterweer en ik moest toch voor een boodschap in Beijum zijn, dus nam ik mijn camera maar mee en maakte ik een tussenstop bij De Wiershoeck. Onderweg kon ik genieten van een mooi winterlandschap en een aangenaam zonnetje. Een nadeel van de zon was dat de sneeuw op de zonzijde van de bomen al weer volledig was verdwenen. Ik had geen speciale verwachtingen van wat ik op De Wiershoeck en de Schoolwerktuin zou kunnen aantreffen. Veel zou het zeker niet zijn. En dat was er ook niet, op de zuidmuur van de boerderij zag ik welgeteld één vlieg die van de zon zat te genieten. Ook dit keer kon ik geen nachtvlinder ontdekken. Het aantal gesignaleerde nachtvlinders was dit jaar minimaal. Wat was er wel? Sneeuw natuurlijk.

De Wiershoeck

De bodem was nog bedekt met een mooie laag sneeuw. Maar sinds mijn vorig bezoek aan De Wiershoeck (ruim een week geleden) is er weer het één en ander veranderd.
De jonge wilgen zijn drastisch ingekort, er staan nog stammetjes van hooguit een meter, er zit geen tak meer aan.
Ook verschillende planten (bloemen) zijn fors ingekort.
De komende weken (maanden) valt er niet veel te fotograferen en ik zal voorlopig dan ook nog slechts sporadisch de tuinen bezoeken.

Drup aan fruitboom

Natuurlijk heb ik ook dit keer gezocht naar onderwerpen. Er valt altijd wel iets te ontdekken dat leuk is om te fotograferen.
Op de (gesnoeide) fruitbomen op de Schoolwerktuin lag nog een beetje sneeuw.
Maar onder invloed van het zonnetje nam dat een vloeibare vorm aan.

Kaardenbol met sneeuw

Ook bij de kaardenbollen was de zon aan de zonzijde al verdwenen. Maar in de schaduw zat toch nog ongeveer twee centimeter sneeuw.

Roos met sneeuw

Een enkele roos bracht nog wat kleur in dit winters landschap.

Smeltend sneeuw

Dit takje werd niet beschenen door de zon. Zo te zien smelt de sneeuw daardoor langzamer en heeft de druppel nog niet het vloeibare stadium bereikt.

Strobloem met sneeuw

Natuurlijk keek ik ook nu weer even bij de strobloemen, ruim een week geleden stonden er nog een paar redelijk fris in knop.
Maar de strobloemen waren verdwenen, gesnoeid. Ik vond ze terug op één van de composthopen.
Over twee jaar keert ook deze strobloem als compost terug op de tuin.

Groetjes,

Luit


« terug